Nieuwe kantoorruimte gehuurd? KvK adres wijzigen...

KvK adres wijzigen

KvK adres wijzigen: zo doe je dat als je een kantoorruimte hebt gehuurd [instructies]

KvK adres wijzigen

Je hebt een nieuwe kantoorruimte gehuurd? Yes!!!! Het is geregeld en het is helemaal klaar :-). Op dat moment wil je natuurlijk je bedrijf van bijvoorbeeld jouw privéadres of van jeouw oude locatie verhuizen of omschrijven naar de nieuwe locatie. Je wilt gaan verhuizen en daarvoor wil jij je KvK adres wijzigen. Hoe gaat het in zijn werk? Twee mogelijkheden en wij leggen je het uit hoe jij je KvK adres kan wijzigen.

Hoe wijzig jij je KvK adres?

De eerste mogelijkheid is gewoon online. De tweede mogelijkheid is om het de papieren-variant te doen. Beide procedures zijn hetzelfde. Dus de uitleg doe ik het op basis van de papieren-variant. Namelijk daar is het makkelijk eventjes een beetje uit te leggen. De papieren-variant is gelijk aan de online variant, want de procedure die je doorloopt is hetzelfde.

Je hebt daarvoor nodig: "Formulier 14" van de Kamer van Koophandel. Dat is zeg maar het: - ondernemings en vestigingsgegevens - formulier. Daarmee kun je wijzigingen doorvoeren. Die wijzigingen hebben betrekking op de -1- handelsnaam, -2- bedrijfsactiviteiten,  -3- adres en correspondentieadres, -4- internetadres, -5- telefoonnummer(s) en noem het allemaal op. Dit kun je allemaal wijzigen zowel online als met dit formulier (offline). Je begint in eerste instantie met het invullen van je: bedrijfsnaam, je Kamer van Koophandel (nummer) en je vestiginglocatie. Dat is altijd nodig. Vervolgens geef je aan dat je jouw adres of correspondentieadres wilt gaan wijzigen. Dat is eigenlijk de volgende stap. Dan ga je de slag met het aanpassen van je KvK adres. Dat doe je door dan vervolgens op het formulier een stukje verder in te vullen wat de gegevens zijn voor je nieuwe bedrijfsadres. Dat doe je door het nieuwe adres in te vullen, eventueel kun je hier ook je correspondentieadres aanpassen. Dus dat betekent bijvoorbeeld dat je correspondentieadres een postbus kan worden of bijvoorbeeld ook het adres van je inschrijfadres. Tenslotte geef je in vanaf welke datum je dat wilt laten plaatsvinden. Dan vervolgens heb je eigenlijk de gegevens compleet ingevuld.

Vergeet je huurcontract niet mee te sturen bij je adreswijziging

Als je verder geen aanpassingen wilt doen, als bijvoorbeeld je internetadres, je telefoonnummer of wat dan ook of dat is allemaal nog correct. Dan hoef je sowieso daar verder geen wijzigingen voor door te voeren. Vervolgens is het zo dat je het formulier terug kan sturen. Online kun je digitaal gelijk tekenen en het allemaal in orde maken. Stel je denkt dat ik vind het toch gewoon prettig om het nog steeds per papier te versturen, dan print je deze papieren netjes allemaal uit. Je zet vervolgens een handtekening en je zorgt dat je de gegevens compleet verstuurd. Alleen deze formulieren versturen is niet voldoende. Je moet er natuurlijk voor zorgen dat je een (kopie) legitimatie toevoegd, zodat je kunt aantonen (een kopie ervan), zodat je kunt aantonen dat die jij degene bent die de formulier heeft ingevuld. Waarschijnlijk heb je nieuwe kantoorruimte gehuurd. Je hebt ook een huurovereenkomst gekregen. De huurovereenkomst is vervolgens direct je contract. Dat contract heb je nodig om aan te tonen dat jij daar ook echt gevestigd zit.

Met dat contract of die huurovereenkomst, daar voeg je een kopie ervan toe en dat in zijn geheel:

  • dus zowel de formulieren of (ook wel) het wijzigingsformulier (nr 14),
  • als je (kopie) legitimatiebewijs,
  • als je (kopie) huurcontract.

Dat geheel verstuur je naar de postbus van de Kamer van Koophandel bij jou in de buurt. Als je dat vervolgens heb ingevuld en verstuurd, dan zal het KvK-adres gewijzigd worden. Dan heb jij je nieuwe adres in het systeem / handelsregister staan van de kamer van koophandel.